Meer informatie over hypotheken

Betere woning met Starterslening

Je gaat je eerste woning kopen en de woning die je gezien hebt kun je net niet betalen. Check dan gauw of je een Starterslening kunt krijgen. De Starterslening is namelijk speciaal ontwikkeld om starters bij de aankoop van hun eerste huis te helpen.

Lees meer

Je hypotheek en samenwonen

Je neemt een grote financiële stap. Je gaat namelijk samen met je partner een woning kopen. Het is daarbij wel belangrijk dat jullie goede afspraken met elkaar maken. En die afspraken moeten jullie ook goed vastleggen. Voor nu èn voor in de toekomst! Regel alles meteen goed zodat jullie later niet voor onaangename verrassingen komen te staan!

Lees meer

Hypotheekrente middelen of hypotheek oversluiten?

Natuurlijk wil je lagere maandlasten voor je hypotheek als dat kan. En jij niet alleen! De rentestand is op dit moment zo gunstig dat veel mensen hun hypotheek besluiten over te sluiten. Is dat voor jou ook gunstig? Het loont zeker de moeite om jouw mogelijkheden te onderzoeken. Check in ieder geval of je rentetarief van je huidige hypotheek omlaag kan.

Lees meer

Je woning financieren met de hulp van je ouders

Starters die voor het eerst een woning kopen krijgen daarbij vaak hulp van hun ouders. Ouders helpen dan bij de aankoop van de woning en het afsluiten van de hypotheek. Er zijn nog veel meer manieren waarmee ouders hun kinderen kunnen helpen. Hoe kunnen je ouders je eigenlijk financieel steunen?

Lees meer

Hypotheek met een studielening

Studeren kost veel geld. Daarom lenen veel studenten geld bij DUO voor hun studie en hun levensonderhoud. Zo’n 44% van de studenten is in het schooljaar 2015-2016 een studielening bij DUO aangegaan. Sinds september 2015 lenen studenten meer en is het aantal studenten met een studielening fors toegenomen. Dit komt doordat er wijzigingen in het leenstelsel doorgevoerd zijn. Na je studie vind je een baan en je wilt een woning kopen, maar je moet je studieschuld nog aan DUO terugbetalen. Kun je eigenlijk een woning kopen als je nog een studielening hebt?

Lees meer