Prinsjesdag 2023

Net voor de zomer viel het kabinet, maar desondanks is er een miljoenennota gepresenteerd. Het demissionaire kabinet heeft plannen gemaakt voor het komende jaar. Wij zetten de belangrijkste wijzigingen – met name op het gebied van hypotheken en verzekeringen - voor je een rij.

Geplaatst op Tue 12 Sep 2023, 20:59:53 109 keer bekeken Lees meer
Heb je recent verbouwd?

Ga jij je huis verbouwen en daarmee verbeteren? Dat is een mooie stap. Het vereist een goede voorbereiding en een periode van hard werken. Daarna kan het genieten beginnen! Toch is er nog één belangrijke stap die veel mensen vergeten; veranderingen en verbeteringen aan je huis doorgeven aan ons.

Geplaatst op Tue 12 Sep 2023, 17:28:05 191 keer bekeken Lees meer
Overwaarde benutten? Dit zijn de mogelijkheden

De extreme gekte op de woningmarkt is inmiddels voorbij, maar de huizenprijzen zijn nog steeds erg hoog vergeleken met een jaar of tien geleden. Dat betekent dat veel huiseigenaren een overwaarde op hun woning hebben. De overwaarde is het verschil tussen de actuele verkoopwaarde van een woning en de hypotheek die ervoor is afgesloten.

Geplaatst op Tue 12 Sep 2023, 17:20:54 246 keer bekeken Lees meer
Wapen je tegen een herfstdip

Mensen met een herfstdip voelen zich vaak somber, hebben minder zin in sociale activiteiten, zijn moe en lusteloos. Het is wetenschappelijk bewezen dat ieder mens anders reageert op de seizoenen. Ongeveer één op de tien mensen heeft last van een herfstdip. Zodra het weer slechter wordt, zien zij ook hun humeur veranderen. Sommigen kunnen hierdoor zelfs minder goed functioneren op het werk en met andere dagelijkse activiteiten. 

Geplaatst op Tue 12 Sep 2023, 17:11:08 57 keer bekeken Lees meer
Belangrijke wijzigingen per 1 juli 2023

1 juli is – samen met 1 januari – een belangrijke datum als het aankomt op (wets)wijzigingen. Komende maand wordt er weer een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen kunnen invloed hebben op je financiën, zowel positief als negatief. Daarom is het belangrijk om hier goed naar te kijken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Geplaatst op Fri 16 Jun 2023, 10:12:25 382 keer bekeken Lees meer
De (on)mogelijkheden van een aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek is de laatste tijd niet meer zo populair. In het verleden hebben relatief veel huizenbezitters wel gekozen voor deze hypotheekvorm. En het is – onder bepaalde voorwaarden – nog steeds mogelijk. Omdat je bij een aflossingsvrije hypotheek alleen rente en geen aflossing betaalt, zijn de woonlasten relatief laag. Maar je bouwt geen vermogen op. Je hypotheekschuld blijft gelijk.

Geplaatst op Fri 16 Jun 2023, 10:07:26 600 keer bekeken Lees meer
Zo voorkom je een inbraak

Helaas zijn er ieder jaar mensen die terugkomen van vakantie in een huis dat compleet overhoop is gehaald. Inbrekers pakken tijdens de zomervakantie hun kans om onbewoonde huizen leeg te halen. Dat wil je natuurlijk niet meemaken.

Geplaatst op Fri 16 Jun 2023, 10:02:35 304 keer bekeken Lees meer
Smartphone kapot of gestolen? Dit moet je weten

We nemen onze smartphone overal mee naartoe. Dat betekent dat de kans ook aanwezig is dat het apparaat beschadigd raakt, kapot gaat of gestolen wordt. Als dat gebeurt, dan wil je natuurlijk dat het snel opgelost is. We zijn immers zo gewend geraakt aan het kleine computertje in onze tas of broekzak, dat het bijna onmogelijk is om zonder te functioneren.

Geplaatst op Fri 16 Jun 2023, 09:55:48 165 keer bekeken Lees meer
Verhuizen of verbouwen? Dit moet je weten

Verbouwen en/of verhuizen is voor veel mensen een leuke, maar ook een stressvolle gebeurtenis. Je krijgt waarschijnlijk te maken met een (nieuwe) hypotheek, een aannemer, de gemeente en nog veel meer bedrijven en organisaties. Vergeet je verzekeringen niet toe te voegen aan de to-dolijst. Verzekeringen zijn namelijk een belangrijk onderdeel van je verbouwing of verhuizing.

Geplaatst op Mon 8 May 2023, 21:39:33 280 keer bekeken Lees meer
Hypotheekrente in beweging: wat kun je doen?

De hypotheekrente is al jarenlang onderwerp van gesprek. De afgelopen jaren was de hypotheekrente extreem laag. Mede hierdoor ontstond een grote gekte op de woningmarkt. Veel huizenbezitters kozen ervoor om hun hypotheek over te sluiten. Zo betalen zij minder rente en hebben ook minder maandelijkse kosten.

Geplaatst op Mon 8 May 2023, 21:35:31 379 keer bekeken Lees meer