Verhuizen of verbouwen? Dit moet je weten

Verbouwen en/of verhuizen is voor veel mensen een leuke, maar ook een stressvolle gebeurtenis. Je krijgt waarschijnlijk te maken met een (nieuwe) hypotheek, een aannemer, de gemeente en nog veel meer bedrijven en organisaties. Vergeet je verzekeringen niet toe te voegen aan de to-dolijst. Verzekeringen zijn namelijk een belangrijk onderdeel van je verbouwing of verhuizing.

Geplaatst op Mon 8 May 2023, 21:39:33 128 keer bekeken Lees meer
Hypotheekrente in beweging: wat kun je doen?

De hypotheekrente is al jarenlang onderwerp van gesprek. De afgelopen jaren was de hypotheekrente extreem laag. Mede hierdoor ontstond een grote gekte op de woningmarkt. Veel huizenbezitters kozen ervoor om hun hypotheek over te sluiten. Zo betalen zij minder rente en hebben ook minder maandelijkse kosten.

Geplaatst op Mon 8 May 2023, 21:35:31 227 keer bekeken Lees meer
Nieuwe Gasketelwet vanaf 1 april 2023

Per 1 april 2023 hebben we een nieuwe Gasketelwet in Nederland. De belangrijkste verandering is dat zowel installatiebedrijven als monteurs een certificaat (Bewijs van Vakmanschap) moeten hebben om aan cv-ketels te mogen werken. Dat geldt voor alle gasverbrandingsinstallaties, dus bijvoorbeeld ook voor geisers en gashaarden. Het is niet meer toegestaan om zelf aan je cv-ketel te sleutelen en ook monteurs zonder certificaat mogen niet meer werken met gasverbrandingsinstallaties. Als bedrijven of monteurs zonder certificaat toch bezig zijn met cv-ketels, dan riskeren zij een boete. Ook particulieren die werken met bedrijven of monteurs zonder certificaten zijn strafbaar.

Geplaatst op Mon 8 May 2023, 21:21:41 158 keer bekeken Lees meer
Ga jij ook voor een elektrische fiets?

Voor het dagelijkse woon-werkverkeer of voor een heerlijke fietstocht op een zonnige weekenddag, veel mensen hebben tegenwoordig een elektrische fiets. In meerdere opzichten is het een ideale oplossing. Je staat niet meer in de file naar het werk, je bent sportief bezig en je geniet van de buitenlucht.

Geplaatst op Mon 8 May 2023, 21:15:20 69 keer bekeken Lees meer
Deze waterschades vergoedt de verzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat geldt ook voor waterschade. Een gesprongen buitenkraantje door vorst, een kapotte waterleiding in de keuken of de afvoer van de wasmachine die het niet meer goed doet. Allemaal voorbeelden van gebeurtenissen die in een onbewaakt moment tot enorme waterschade kunnen leiden.

Geplaatst op Tue 11 Apr 2023, 11:58:35 237 keer bekeken Lees meer
Dit moet je weten over de lijfrente

Voor veel mensen die destijds een lijfrenteverzekering afsloten, komt het pensioen nu dichterbij. Dat betekent dat de lijfrenteverzekering binnenkort gaat uitkeren. Voorheen moest je altijd een lijfrente aankopen met het geld dat je had opgebouwd met de verzekering. Tegenwoordig zijn er ook andere, aantrekkelijkere opties.

Geplaatst op Tue 11 Apr 2023, 11:25:10 155 keer bekeken Lees meer
Extra aflossen op de hypotheek; slim of juist niet?

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om meer rendement uit hun spaargeld te halen. De rentes op spaargeld bij de bank nemen weliswaar een beetje toe, maar het rendement is nog steeds niet zo hoog. Extra aflossen op je hypotheek kan dan een goede investering zijn. Je schuld daalt waardoor ook je maandlasten meteen naar beneden gaan.

Geplaatst op Tue 11 Apr 2023, 11:19:23 363 keer bekeken Lees meer
Vanaf volgend jaar kan een kind de achternaam van beide ouders dragen

De achternaam van een pasgeboren baby was tot op heden vaak een vanzelfsprekend punt. Het merendeel van de kinderen (92 procent) draagt de achternaam van de vader. Daar komt nu verandering in. Vanaf 1 januari volgend jaar is het mogelijk om kinderen de achternaam van beide ouders te geven. De volgorde van de namen kunnen de ouders zelf bepalen.

Geplaatst op Tue 11 Apr 2023, 11:13:23 93 keer bekeken Lees meer
Overstappen naar een goedkopere overlijdensrisicoverzekering?

Veel Nederlandse huishoudens hebben een overlijdensrisicoverzekering afgesloten, vaak in combinatie met een hypotheek. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat nabestaanden niet met extra kosten worden belast in geval van overlijden. De premies voor deze verzekeringen zijn de afgelopen tijd echter fors gedaald. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel mensen overstappen naar een goedkopere variant.

Geplaatst op Tue 21 Mar 2023, 13:19:38 229 keer bekeken Lees meer
Verhuizen? Neem je hypotheek mee

De hypotheekrente is na een historisch lage stand weer aan het stijgen. Als je de afgelopen jaren een hypotheek af hebt gesloten tegen een lage rente, dan kan het interessant zijn om deze mee te nemen naar je volgende huis. Je kunt zo de lage rente en eventueel andere interessante voorwaarden meenemen. Dat kan voordeliger zijn dan een nieuwe hypotheek afsluiten.

Geplaatst op Tue 21 Mar 2023, 11:10:11 227 keer bekeken Lees meer