De ABN Overwaarde Hypotheek biedt veel mogelijkheden

Bij deze Overwaarde Hypotheek kunt u op dit moment kiezen voor een eenmalig bedrag of een bedrag in maandelijkse termijnen

De rente wordt bijgeschreven bij de hypotheek waardoor u dus geen maandlasten heeft over de opgenomen overwaarde.

U bent als het ware belegger geweest in uw eigen onroerend goed en buiten het feit dat u tevreden bent met uw eigen huis heeft u toch een heel goed rendement gemaakt. U kunt nu overwegen om uw overwaarde voor een gedeelte om te zetten in een stukje aanvullend pensioen.

Belangrijk is natuurlijk dat wij u adviseren wat de mogelijkheden zijn en wat verantwoord is. Onze gespecialiseerde verzilver-adviseurs weten uit eigen beleving wat er speelt en daarvoor zijn zij een uitstekend aanspreekpunt. Een gedeelte van uw overwaarde omzetten in een periodieke uitkering/ aanvullend pensioen op een verantwoorde manier? Daar hebben wij de juiste oplossingen voor.

Verantwoord lenen

Als u in uw pensioen periode nog wat geld op wilt nemen dan dient dit zo te gebeuren dat uw inkomen en uitgaven voor langere tijd in evenwicht zijn. Als uw pensioen aan de lage kant is maar het vermogen in uw huis heel hoog, dan is uw cash positie en uw vermogenspositie niet in balans. Als u hierdoor te weinig middelen hebt om het onderhoud van uw huis op een normale manier te doen dan is dit niet wenselijk.

Er dient dus ook een verhouding te zijn van vermogen ten opzichte van het op te nemen vermogen voor aanvulling van levensonderhoud. Tevens wordt er in het advies rekening gehouden met de eventuele erfgenamen, zo wordt er namelijk nooit teveel gefinancierd. Daartegenover staat dat het geld wat wordt getoucheerd middels de Overwaarde Hypotheek ook al als voorschot van de erfenis aan de kinderen kan worden uitgekeerd. En kan het zo zijn dat bij overlijden het geld nog grotendeel nog op de bankrekening staat als appeltje voor de dorst.

Risico’s bij de Overwaarde Hypotheek

Indien er een langere periode ontstaat waarbij de prijzen van de huizen enorm dalen dan kan het zijn dat de hypotheekschuld hoger is dan de waarde van uw woning. Dit betekent dat als u in deze periode uw huis verkoopt u een restschuld overhoudt. Dit zou op termijn gevolgen kunnen hebben voor uw nalatenschap.

Indien het onderhoud en netjes bewonen van de woning voldoet aan de voorwaarden van de Overwaarde Hypotheek dan zorgen zij ervoor dat uw restschuld wordt kwijtgescholden. Dit beperkt het risico van het feit dat u een restschuld kunt overhouden.

Wij zorgen er in het aanvraagproces voor dat er een weloverwogen keuze wordt gemaakt. Hiervoor hebben wij ervaren verzilver-adviseurs.

Wij zorgen er in het aanvraagproces voor dat er een weloverwogen keuze wordt gemaakt. Hiervoor hebben wij ervaren verzilver-adviseurs.

Overwaarde Hypotheek