Heb je vragen over hypotheekadvies via Internet? Dan zal de hypotheekadviseur die tijdens het gesprek beantwoorden. Als je voor je gesprek al wat gegevens uploadt, kan je hypotheekadviseur je optimaal helpen. Wij helpen je daar stapsgewijs bij.

Gratis Kennismakingsgesprek via Internet

Wil je weten of online hypotheekadvies iets voor jou is? Probeer het dan gratis uit. Voordat je hypotheekadvies via Internet krijgt, maak je namelijk eerst kennis met je hypotheekadviseur. Dit kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend voor jou.

Tijdens het gratis kennismakingsgesprek via Internet bespreekt je hypotheekadviseur met jou wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Na een globale inventarisatie van jouw financiële situatie, geeft je hypotheekadviseur je informatie over jouw mogelijkheden. Je hypotheekadviseur berekent wat je precies kunt lenen op basis van jouw inkomen en de waarde van de woning. Of je spaargeld en/of schulden hebt is daarbij van belang.

Nadere informatie over de dienstverlening en de kosten kun je lezen in het dienstverleningsdocument (DVD) en de dienstenwijzer. Je ontvangt deze informatie alvast in de bevestigingsemail van je aanvraag voor een gratis kennismakingsgesprek via Internet. Je kunt de documenten ook vast downloaden vanaf onze website.

De kwaliteit van hypotheekadvies via Internet is identiek aan regulier hypotheekadvies. Het belangrijkste verschil is dat het contact via telefoon en Internet (computer met webcam) verloopt. Het proces is veel efficiënter dan bij regulier hypotheekadvies en daarom is hypotheekadvies via Internet een stuk goedkoper.

Hypotheekadvies via Internet

Hypotheekadvies via Internet

Is het hypotheekadvies via Internet goed bevallen? Dan ga je verder met het online adviestraject bij je hypotheekadviseur. Je hypotheekadviseur is wettelijk verplicht om je een hypotheek te adviseren, die verantwoord voor je is. Daarom analyseert je hypotheekadviseur jouw financiële positie, wensen, doelstellingen, risicobereidheid, kennis en ervaring eerst grondig.

Welke vragen en onderwerpen kun je bijvoorbeeld tijdens hypotheekadvies via Internet verwachten?

  • Koop je je eers te woning aan of stroom je door naar een volgende koopwoning? Heb je al eerder een hypotheek gehad?
  • Welke fiscale regels zijn van belang voor jouw hypotheek?
  • Welke financiële en persoonlijke wensen heb je? Waar moet je hypotheekadviseur in het advies rekening mee houden? Bijvoorbeeld (vervroegd) pensioen, kinderwens, minder werken, dure hobby’s of een eigen zaak.
  • Welke schulden heb je? Heb je een codering bij Bureau Krediet Registratie (BKR)? Bijvoorbeeld doordat je betalingsproblemen bij een lening hebt gehad? Heb je een studielening bij DUO?
  • Hoeveel spaargeld heb je? Heb je je spaargeld nodig voor de aankoop van je woning? Houd je voldoende buffer over voor onvoorziene uitgaven?
  • Willen en kunnen je ouders je helpen in de vorm van een schenking of een lening? Is het verstandig om de schenking van je ouders te combineren met een lening?
  • Kun je je woonlasten nog betalen als je plotseling met een inkomensdaling te maken krijgt? Bijvoorbeeld als je werkloos raakt of arbeidsongeschikt wordt. Doe je er verstandig aan om bepaalde risico’s af te dekken met aanvullende producten?
  • Welke samenlevingsvorm heb je? Wat betekent dit voor je hypotheek?
  • Kunnen je nabestaanden in de woning blijven wonen als je overlijdt? Moet je iets aanvullends regelen voor je erfgenamen?
  • Ben je ooit gescheiden? Zo ja, welke consequenties heeft dit voor je hypotheek?
  • Welke risico’s kun en wil je nemen? Als je bijvoorbeeld voor een korte rentevaste periode kiest – de periode dat je rentetarief vaststaat – heb je maar een korte periode zekerheid over je maandlasten.

Selectie van een hypotheek

Je krijgt advies, nadat je hypotheekadviseur een goed beeld heeft gekregen van jouw persoonlijke situatie. De hypotheek sluit zo goed mogelijk aan. Het rentetarief is natuurlijk belangrijk bij de selectie van een hypotheek. Je hypotheekadviseur kijkt ook naar de voorwaarden van het hypotheekproduct. Kies je bijvoorbeeld voor een lange rentevaste periode en wil je je hypotheek bij een verhuizing mee kunnen nemen naar je volgende woning? Dan moet dit een voorwaarde zijn van de hypotheek.

Selectie van een hypotheek

Daarnaast adviseert je hypotheekadviseur je een hypotheekconstructie die bij jouw situatie past. Je hypotheekadviseur houdt bij de hypotheekconstructie rekening met allerlei fiscale voorwaarden. Tenslotte ontvang je een digitaal adviesrapport. Je kunt het advies na het gesprek op je gemak nog eens rustig doorlezen.

Wil je ons handige E-book met uitleg over de verschillende hypotheekvoorwaarden en hypotheekvormen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Na het lezen van dit E-Book weet je precies op welke hypotheekvoorwaarden je moet letten.

Afsluiten van je hypotheek

Ga je akkoord met het hypotheekadvies? Dan vraagt je hypotheekadviseur de hypotheek voor je aan bij de hypotheekverstrekker. Offertes van aanvullende producten, zoals een overlijdensrisicoverzekering, vraagt je hypotheekadviseur ook voor je aan.

Voordat je hypotheekadviseur een hypotheek voor je aan kan vragen moet je eerst een aantal hypotheekstukken aanleveren. Deze hypotheekstukken heeft je hypotheekadviseur nodig voor een goed advies. Je hypotheekverstrekker heeft de hypotheekstukken nodig om een hypotheekofferte voor je te kunnen maken. Download vast een handige checklist met hypotheekstukken, die je voor het aanvragen van je hypotheek nodig hebt.

Als de hypotheekverstrekker akkoord is met alle hypotheekstukken, dan ontvang je pas een hypotheekofferte. Wij sturen de hypotheekofferte zo snel mogelijk naar je toe. Vanaf de offertedatum heb je namelijk 14 dagen de tijd om de hypotheekofferte te accepteren. Als je de offerte accepteert dan krijg je de hypotheek.

Geef de naam van je notaris en de passeerdatum zo snel mogelijk aan ons door. Met die gegevens kan de hypotheekverstrekker namelijk de passeerstukken voor de notaris in orde maken.

Nazorg

Het is verstandig om wijzigingen in je levenssituatie met je hypotheekadviseur te bespreken, zodat je hypotheek op jouw situatie blijft aansluiten.

Voorbeelden van wijzigingen zijn:

  • je krijgt een kind
  • je gaat samenwonen
  • je partner is overleden
  • je gaat voor jezelf beginnen
  • je bent werkloos geworden
  • je gaat in het buitenland werken
  • je hebt een erfenis ontvangen

Met je hypotheekadviseur maak je daarom individuele afspraken over nazorg, die je in de toekomst wilt ontvangen en de kosten hiervan. Je kunt bijvoorbeeld een jaarlijks update-gesprek afspreken.

Hypotheek berekenen

Bereken nu de goedkoopste hypotheek voor jou. De berekening is kosteloos en vrijblijvend. Je gegevens blijven onbekend voor ons, totdat je besluit een gratis en vrijblijvend oriënterend adviesgesprek aan te vragen.

Het eerste adviesgesprek via Internet is bij HypotheekOnline.nl is altijd gratis en vrijblijvend. Check hier wat wij allemaal voor je doen.