Woningkoper kiest voor onafhankelijk hypotheekadvies

Onafhankelijke hypotheekadviseurs winnen aan populariteit bij het afsluiten van hypotheken. Zo’n 67% van de hypotheken wordt via een onafhankelijke tussenpersoon afgesloten. Het aantal mensen dat voor onafhankelijk hypotheekadvies kiest neemt flink toe.

Tijdens het derde kwartaal van 2015 koos zo’n 60% van de mensen voor een onafhankelijke tussenpersoon. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2016 was dit percentage 67%. In een half jaar tijd is het aandeel dus met zo’n 7% gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek, dat de financiële toezichthouder AFM heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau GfK.

Zelfstandige hypotheekadviseurs sluiten zo’n 44% van de hypotheken af. Sinds het voorjaar van 2015 is dit aandeel met ongeveer 10% toegenomen. Dat is ook wel logisch ook, want een onafhankelijke tussenpersoon kan verschillende hypotheken met elkaar vergelijken en de beste hypotheek uitzoeken voor de klant. Banken adviseren in de regel uitsluitend in de eigen producten. Daarom kiest men steeds vaker voor een onafhankelijke adviseur in plaats van een bankadviseur.

Direct een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek met een onafhankelijke hypotheekadviseur aanvragen.

Ook is het aandeel van de hypotheekketens, zoals De Hypotheekshop, De Hypotheker, Hypotheekvisie, Huis & Hypotheek en Finenzo toegenomen. In een jaartijd is dat aandeel met 5% gestegen naar 23%. Het aantal hypotheken dat rechtstreeks bij een bank afgesloten wordt is met 4% afgenomen. Het aandeel van banken is nu nog maar 29%.

Terug