November 2012
19

Bij het afsluiten van een hypotheek moet je veel keuzes maken. Onder andere over het product en de aanbieder. Lees verder voor meer informatie over de keuzes.

Wil ik mijn hypotheek aflossen? En hoe los ik mijn nieuwe hypotheek af?

U kunt een hypotheek afsluiten waarbij je iedere maand aflost. Maar er zijn ook hypotheken waarbij u niet hoeft af te lossen, of maar een deel hoeft af te lossen. Er zijn drie mogelijkheden. u kunt:

  • De hypotheek niet aflossen; aflossingsvrije hypotheek
  • Geld opzij zetten om na looptijd hypotheek af te lossen
  • De hypotheek maandelijks aflossen; aflossen tijdens de looptijd

Vaste of variabele hypotheekrente?

Bij hypotheken kun u kiezen uit een variabele rente of een vaste rente. U kunt uw lening opdelen en voor een deel kiezen voor een vaste hypotheekrente en voor een ander deel kiezen voor een variabele hypotheekrente.

Financiële Bijsluiter

De meeste hypotheken hebben een Financiële Bijsluiter. De Financiële Bijsluiter ziet er voor alle producten hetzelfde uit, dus u kan er makkelijk hypotheken mee vergelijken. De aanbieder of adviseur is verplicht u de Financiële Bijsluiter te verstrekken als u er om vraagt.

Tegen welke risico's wil ik mij verzekeren?

Bij de meeste hypotheekvormen zijn bepaalde verzekeringen een absolute voorwaarde, maar niet alle verzekeringen heeft u altijd nodig. Welke verzekeringen voor u belangrijk zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Controleer jouw aanbieder

Om hypotheken te verstrekken of om te adviseren i.v.m. een hypotheek, is een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten(AFM) verplicht. Op de website van de AFM kunt u vinden wie er een vergunning heeft.

Hoe herken je een goede adviseur?

Wanneer u een hypotheek gaat afsluiten kunt u advies inwinnen bij een verstrekker. U kan ook hypotheekrentes vergelijken op onze website en een vrijblijvend adviesgesprek en/of een offerte aanvragen.

Terug 11364 keer bekeken