May 2016
22

Naast verzekeraars, pensioenfondsen en banken zijn er ook nog andere hypotheekverstrekkers. Bijvoorbeeld Hypotrust en Munt Hypotheken. De afgelopen jaren is dit aantal ‘andere’ hypotheekverstrekkers toegenomen. Deze hypotheekverstrekkers verstrekken hypotheken, terwijl dat een andere partij het geld in de hypotheek investeert.

Deze andere hypotheekverstrekkers in de markt hebben inmiddels een gezamenlijk marktaandeel van 19%.

De grootste ‘andere’ hypotheekverstrekker is Munt Hypotheken, een redelijk nieuwe partij op de hypotheekmarkt. Deze hypotheekverstrekker groeit flink en staat inmiddels in de top 10 van grootste hypotheekverstrekkers. Niet al deze andere hypotheekverstrekkers staan onder hun eigen naam in het Kadaster genoemd. Daardoor is het niet altijd duidelijk hoe groot hun marktaandeel daadwerkelijk is. In het Kadaster staan namelijk alle hypotheken in Nederland geregistreerd.

Naar verwachting zullen deze hypotheekverstrekkers hun marktaandeel de komende tijd behouden of zelfs vergroten. Hypotheken zijn voor pensioenfondsen en verzekeraars bijvoorbeeld een veiligere belegging dan obligaties. Via deze ‘andere’ hypotheekverstrekkers krijgen zij toegang tot de hypotheekmarkt. Een pensioenfonds of verzekeraar verstrekt dan het hypotheekgeld. Het hypotheekproduct dat je afsluit is van Hypotrust, Munt Hypotheken of een andere partij.

Terug 10684 keer bekeken