June 2016
09

Als u de woning van uw dromen heeft gevonden, wilt u snel alles rond hebben. Bij het aanvragen van uw hypotheek kunt u rekening houden met de volgende 5 tips om zo min mogelijk vertraging op te lopen.

1. Parpierwerk

Een hypotheekaanvraag die onvolledig is doordat papierwerk mist, belandt onderaan de stapel. Zorg dus dat u uw aanvraag in één keer volledig verstuurt. Papierwerk dat vaak mist is de werkgeversverklaring, kredietoverzicht en pensioenoverzicht. Zorg dat u deze tijdig aanvraagt.

2. Hypotheekadviseur

Vaak gaan consumenten eerst op zoek naar hun droomhuis en schakelen ze daarna pas een hypotheekadviseur in. Bespreek met een onafhankelijk hypotheekadviseur eerst wat u maximaal kunt lenen. Deze kan voor u ook alvast de hypotheekaanvraag voorbereiden terwijl u uw droomhuis nog zoekt.

3. Taxatierapport

Een hypotheek wordt alleen verstrekt als er een taxatie rapport wordt overhandigd die opgesteld is door een onafhankelijke makelaar. U kunt van te voren een makelaar regelen die de taxatie kan uitvoeren.

4. Kies een snelle hypotheekverstrekker

De ene hypotheekverstrekker verwerkt een hypotheekaanvraag sneller dan de andere. Zorg ervoor dat u degene kiest die de aanvraag sneller kan verwerken. Uw hypotheekadviseur kunt u hierbij helpen.

5. Overlijdensrisicoverzekering

Er gaat altijd veel tijd zitten in de aanvraag van de overlijdensrisicoverzekering. Zorg er daarom voor dat u hier tijdig mee begint voor het geval de verzekeraar aanvullende vragen heeft over uw medische verleden.

Vraag direct een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan!

Terug 20235 keer bekeken