April 2016
29

Dat de rentestand extreem laag is, biedt veel voordelen als je een huis koopt. Je betaalt namelijk relatief weinig hypotheekrente. Bijvoorbeeld voor een rentevaste periode van 10 jaar met NHG.

Maar realiseer je dat de rentestand flink hoger kan zijn als je rentevaste periode afloopt en je een nieuwe rentevaste periode aan moet gaan. Daardoor kunnen je rentelasten voor je hypotheek flink hoger worden.

Als je een annuïtaire of een lineaire hypotheek afsluit, dan los je maandelijks een bedrag af op je hypotheek. Je hypotheekschuld wordt daardoor steeds lager. Het renterisico is lager als je voor een lange rentevaste periode kiest. Op het moment dat je een nieuwe rentevaste periode aan moet gaan heb je namelijk al een flink deel van je hypotheek afgelost.

Kies daarom bewust voor een rentevaste periode. Laat je hypotheekadviseur voorrekenen wat het voor jou betekent als de hypotheekrentestand aan het einde van je rentevaste periode flink hoger is. Zo krijg je meer inzicht of je hypotheek tegen die tijd nog steeds betaalbaar voor je is. Óók als je een hoger rentetarief moet gaan betalen.

Direct een gratis en vrijblijvend oriënterende afspraak maken met een van onze hypotheekadviseurs.

Terug 25537 keer bekeken