March 2016
25

Uit het onderzoek dat de AFM (Autoriteit Financiële Markten) is gebleken dat 1 op de 5 consumenten het online afsluiten van een hypotheek wel zien zitten.

Het blijk dat vooral jongeren deze nieuwe methode prettig vinden. Oudere waren hier niet enthousiast over. Opvallend was ook dat meer mannen dan vrouwen hier hun voorkeur voor hadden.

Een goed hypotheekadvies is nog steeds erg belangrijk, maar ook deze kan online gegeven worden. Door gebruik te maken van de moderne technieken, zoals webcams, kan dit advies toch op een persoonlijke manier gegeven worden.

Door deze methode wordt veel geld bespaard op advieskosten. Er wordt net zo goed geadviseerd als met een traditioneel adviesgesprek, maar dan zonder alle reistijd.

Ook is het mogelijk om het afsluiten van een hypotheek zonder advies te doen, execution only. Dit is alleen mogelijk als er een kennistest wordt afgelegd waaruit blijkt dat de aanvrager genoeg verstand heeft van hypotheken.

Wilt u meer informatie aanvragen over het online afsluiten van uw hypotheek? Ga dan naar Selfiehypotheek.nl/online-hypotheek

Terug 31127 keer bekeken