July 2014
28

De starterslening is sinds enkele jaren aan te vragen in verschillende gemeenten. Met de lening kan er extra geleend worden bovenop de hypotheek zodat de eerste woning net wel betaalbaar wordt. Mede doordat de lening de eerste drie jaar rente en aflossingsvrij is.

Startersleningen verdubbeld

De aanvragen van de startersleningen zijn in het eerste half jaar van dit jaar bijna verdubbeld in vergelijking met de eerste helft van vorig jaar. Het vermoeden is dan ook dat er meer beweging is gekomen in de woningmarkt door de startersleningen. Er zijn dan ook steeds meer gemeenten die de startersleningen gaan verstrekken. Momenteel bieden 274 van de 403 gemeenten de starterslening aan.

Hoe werkt het precies?

De starterslening wordt gefinancierd door de overheid en de gemeente. Om in aanmerking te komen voor de lening met je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Eén van de voorwaarden is dat het de starter zijn eerste koopwoning is. De Lening bedraagt gemiddeld €30.000,-.

Leningen voor doorstromers

Helaas is het budget voor de starterslening wel bijna op en aan het einde wordt pas bekend gemaakt of er weer geld voor wordt uitgetrokken. De omstandigheden voor de starters zijn op dit moment wel beter dan een aantal jaren geleden. Nu zijn de huizenprijzen lager en de hypotheekrente is ook een stuk lager.

Terug 43765 keer bekeken