May 2014
19

Er zijn 64,5 procent meer woningen verkocht dan vorig jaar april. Dat was te zien aan de cijfers van het Kadaster. Er wisselde totaal 10.780 woningen van eigenaar. Vorig jaar april waren dit er nog 6.554 woningen.

De stijging in het aantal woning verkopen is te zien bij alle woningtypen. Van de hoekwoningen werd maar liefst 76,1 procent meer verkocht. De laagste groei was te zien bij de twee-onder-een-kapwoningen. Daar was de groei 42,5 procent.

Een woordvoerder van het Kadaster geeft aan dat de woningverkopen niet onregelmatig zijn, maar de afgelopen drie maanden juist stabiel zijn geweest.

Hypotheken

De meeste woning werden verkocht in Utrecht, daar was de verkoopstijging maar liefst 96,7 procent. Het aantal hypotheken nam toe met 52,9 procent ten opzichte van april vorig jaar.

De stijging komt door verschillende factoren. De huizenprijzen zijn flink gedaald de afgelopen tijd. Ook de hypotheekrenteaftrek en historische lage hypotheekrente werkt natuurlijk ook mee aan de verkopen. Tot slot is het belastingvrij schenken verhoogt naar 100.000 euro van 50.000 euro. Hier wordt massaal gebruik van gemaakt.

Terug 59706 keer bekeken