September 2016
08

Er zijn nogal wat mensen, die zonder degelijk advies een hypotheek afsluiten. Natuurlijk is het mooi als je een laag rentetarief hebt, maar kijk ook naar de voorwaarden en de soort hypotheek. Goed advies kan je een hoop ellende in de toekomst besparen.

Als je een klacht hebt, dan moet je je klacht eerst melden bij de financiële dienstverlener. Kom je er met de financiële dienstverlener niet uit, dan kun je bij het het Klachteninstituut (Kifid) terecht. Bij het Kifid zijn alle Nederlandse geldverstrekkers en hypotheekadviseurs aangesloten.

Het klachteninstituut behandelt regelmatig klachtendossiers van mensen die zich niet goed hebben laten adviseren. En dat is zonde. Want als deze mensen iets meer geld hadden uitgegeven aan goed advies, dan hadden ze geen domper gehad. Slechts de helft van de klachten, die het Kifid in behandeling neemt heeft een positieve uitkomst, zoals bemiddeling, een schikking of gegronde uitspraak. De uitspraken van het Kifid zijn niet bindend voor de financiële dienstverlener, maar worden meestal wel opgevolgd.

Je kunt wel op hypotheekadvies besparen door voor online hypotheekadvies te kiezen. Het online hypotheekadviestraject is efficiënter en daardoor goedkoper. Bij Onlinehypotheek.com kun je bijvoorbeeld al een hypotheek afsluiten vanaf € 899,- (het tarief voor starters op de woningmarkt). Met een handig E-book kun je je trouwens goed voorbereiden op je gesprek. Alle hypotheekvormen en belangrijkste hypotheekvoorwaarden staan er in uitgelegd.

Terug 17161 keer bekeken