August 2008
01

Wanneer je een Starterslening hebt gekregen voor jouw inkomen, dan wordt er periodiek een hertoets gedaan om te kijken of je inkomen gelijk is gebleven of is gedaald/gestegen. Afhankelijk van je inkomenssituatie bij de hertoets moet je meer of minder rente en aflossing op de Starterslening gaan betalen. De hertoets zelf is gratis en kosteloos.

Als je inkomen gelijk blijft bij de Starterslening hertoets (je hebt bijv. geen loonsverhoging gehad) dan blijf je evenveel rente en aflossing betalen als je voor de hertoets moest doen. De hertoets kan bij een inkomensstijging leiden tot hogere maandlasten omdat deze verbonden is aan een percentage van uw maandlasten. Als je dus meer bent gaan verdienen dan moet je verhoudingsgewijs ook meer rente en aflossing betalen voor de Starterslening.

De hertoetsing van de Starterslening vindt plaats na het 3e, 6e, 10e en 15e jaar gerekend vanaf de afsluitdatum van de Starterslening (het moment dat je het huis hebt gekocht). Je krijgt een maand van tevoren een melding als er eventuele wijzigingen in uw maandelijkse rente en aflossing zullen plaatsvinden.

De duur van de Starterslening is maximaal 30 jaar en de eerste 3 jaar zijn sowieso vrij van rente en aflossing. Heeft u na 30 jaar niet de volledige Starterslening afgelost dan zal de rest van de aflossing plaatsvinden bij de verkoop van je koopwoning.

Terug 8152 keer bekeken