September 2008
13

Een halfverdiepte parkeergarage met daarop 15 appartementen van 60 vierkante meter groot zijn gepland op het perceel Oude Molenstraat 27 in Oss. In het appartementencomplex juist achter het autobedrijf van Jan Marcellis is ook plaats voor 4 appartementen van elk 120 vierkante meter.

Ries Willems van het gelijknamige taxatiebureau uit Heesch begeleidt het project namens twee Osse ondernemers. Marcellis doet volgens hem niet in het bouwplan mee. Willems zegt dat de vraag naar woningen van 60m² toeneemt; daar speelt de ontwikkeling van dit bouwplan op in. Deze woningen zijn volgens hem dan ook met name geschikt voor starters, die mogelijk in aanmerking komen voor een koopsubsidie. "De grotere appartementen zijn wellicht zeer geschikt voor de seniorenmarkt."

Architect is Marc Coenen uit Goirle die er in zijn ontwerp rekening mee heeft gehouden dat de oude garage met twee bovenappartementen blijft staan. Hij kiest voor gevels van donkere stenen waarin de balkons met een soort van lichtkleurige lijst worden geaccentueerd. Als verticale doorbreking van de wand dient de trappenhal met zijn glaspui. "Ik heb aangesloten bij de kubusvormen van de omliggende gebouwen", zegt architect Coenen.

De parkeerkelder steekt een meter boven de grond uit en biedt plaats aan 28 wagens. Dat is iets minder dan nodig is, maar Willems zegt nog te bekijken waar bezoekers hun auto in de omgeving kunnen neerzetten. De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit zwaaide de plannenmakers en ontwerper alle lof toe. Zij mogen door naar de volgende fase: uitvoering.

Terug 19530 keer bekeken