March 2023
21

Veel Nederlandse huishoudens hebben een overlijdensrisicoverzekering afgesloten, vaak in combinatie met een hypotheek. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat nabestaanden niet met extra kosten worden belast in geval van overlijden. De premies voor deze verzekeringen zijn de afgelopen tijd echter fors gedaald. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel mensen overstappen naar een goedkopere variant.

Maar is dit ook voor u een optie? Het antwoord is niet zo simpel. Ten eerste kunnen er kosten verbonden zijn aan het overstappen naar een andere verzekeraar. Daarnaast verschillen de voorwaarden en acceptatiecriteria per verzekeraar. Het kan dus zijn dat een nieuwe medische keuring nodig is of dat er een actuele medische checklist moet worden ingevuld. Het is daarom verstandig om eerst advies te vragen voordat u overstapt naar een andere aanbieder.

Daarnaast is het belangrijk om te benadrukken dat de keuze voor een overlijdensrisicoverzekering goed moet aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Het is daarom aan te raden om de voorwaarden en mogelijkheden voor een lagere premie goed te bekijken voordat u een keuze maakt.

Als u een huis heeft met een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie), dan is een overlijdensrisicoverzekering sinds 2020 niet meer verplicht. Voor nieuwe hypotheken die sinds 2018 zijn afgesloten met NHG was die verplichting er al niet meer. Als u een overlijdensrisicoverzekering heeft en u twijfelt of u deze moet opzeggen of loskoppelen, kunnen wij u hierbij adviseren.

Kortom, overstappen naar een goedkopere overlijdensrisicoverzekering kan een slimme keuze zijn, maar het is belangrijk om goed advies in te winnen en de voorwaarden goed te bekijken voordat u een beslissing maakt.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op via  telefoonnummer 088 664 38 65 of contact formulier invullen. Wij staan altijd voor u klaar.

Terug 520 keer bekeken