March 2018
14

Het is moeilijk om als één van de eersten bij een huis te zijn als u het wilt kopen, daarom hebben wij voor u de volgende gouden tips.

"Kopen kopen, niet kijken"?

Over het algemeen staan wij als Nederlanders te boek als ‘kijken kijken, maar niet kopen’. Als u een huis wilt kopen dan moet dit tegenwoordig precies andersom, namelijk: ‘kopen kopen en dan pas kijken’. Jazeker u leest het goed.

 

Stel u ziet de eerste dag een huis te koop staan met een bepaalde vraagprijs en u vraagt om een bezichtiging. Degene die het eerst bezichtigt koopt direct, dat is in 83% van de bezichtigingen op dit moment het geval. Hoe kunt u dan toch kans maken op dat huis? Bijvoorbeeld door voordat u gaat bezichtigen al tegen de makelaar te zeggen dat u het huis koopt voor de vraagprijs. Het kan zijn dat bij een bezichtiging naderhand u het huis toch niet wilt kopen om wat voor reden dan ook. Zit u dan aan het huis vast? Nee, op de eerste plaats heeft u als de koopakte op de mat valt 3 dagen de tijd om alsnog af te zien van de koop, zonder opgave van redenen. Wel is het zaak dat er een ontbindende voorwaarde opgenomen moet worden voor de financiering. Op deze manier heeft u eventueel nog een mogelijkheid om zonder boete van het huis af te komen. Zo loopt u dus eigenlijk geen risico, maar maakt u wel de meeste kans om op deze krappe woningmarkt een huis te kunnen kopen.

 

Wij helpen u graag

Heeft u vragen of wilt u weten hoe u slim een huis kunt kopen? Bel dan met onze aankoopdeskundige Dick van Galen: 06-81958781

Terug 3504 keer bekeken