March 2018
14

U staat in de rij om een huis te mogen kopen maar vaak willen de mensen eerst een advies of gesprek met een hypotheekadviseur voordat zij gaan bieden. Het is natuurlijk verstandig om eerst informatie in te winnen, maar soms duurt dat te lang en is het huis alweer verkocht.

U moet dus heel snel kunnen reageren en hoe doet u dat?

 

1. Bereken eerst op onze site uw maximale hypotheek.

 

2. Voer het adres van de gewenste woning in op wozwaardeloket.nl  dan weet u hoe hoog de WOZ-waarde is. Afhankelijk van de markt en regio zal de gevraagde koopprijs ongeveer 30% tot 40% hoger zijn.

 

3. Houd rekening dat u ongeveer 4% tot 6% zelf moet financieren omdat u maar tot 100% van de aankoopprijs kunt lenen dit jaar.

 

4. Eventueel kunt u eigen geld nog meerekenen.  

 

U heeft na het ondertekenen van de koopakte wettelijk drie dagen bedenktijd. Ook staat er een bepaling in de koopakte dat als u de financiering niet rond kan krijgen u er dan nog boetevrij van af komt (ontbindende voorwaarden). De termijn hiervoor is meestal 6 weken. Op deze manier loopt u geen risico.

 

Wij van HypotheekOnline zien vaak dat men bij zo’n grote aankoop bang is om door te zetten, maar helaas is dit toch nodig. Snel handelen is heel belangrijk!

Terug 2886 keer bekeken