March 2017
01

Huizenbezitters hebben eind februari hun WOZ-beschikking ontvangen. Hierin wordt bepaald wat de WOZ-waarde van hun woning is. Aan de hand hiervan wordt bepaald hoeveel belasting er betaald moet worden.

De WOZ-waarde is gebaseerd op de taxatie van een aantal woningen in de buurt. Het kan daardoor voorkomen dat de WOZ-waarde hoger of lager wordt ingeschat dan de werkelijke woningwaarde. Als de WOZ-waarde te hoog wordt ingeschat houdt dit in dat er teveel belasting wordt betaalt voor de woning.

Als u van mening bent dat de WOZ-waarde te hoog is ingeschat kunt u bezwaar maken bij de gemeente. Hiervoor moet u zorgen dat u een goed bezwaarschrift opstelt met goede argumenten. Deze argumenten hebben betrekking tot de woning en of omgeving.

Argumenten WOZ-waarde bezwaar

Overlast Als uw woning in een straat zit waar veel overlast is van bijvoorbeeld stank, een spoorlijn, schoolplein, buren of horeca.

Beperkende voorwaarden en vergunningen Als u woning een monumentenstatus, geen of een beperkte woonvergunning of archeologische beperkingen heeft kan op dit punt bezwaar gemaakt worden. Dit omdat de woning dan moeilijker te verkopen is.

Gezondheidsrisico Als de omgeving van uw woning zorgt voor gezondheidsrisico's, bijvoorbeeld druk kruispunt, bodem- of lucht verontreiniging.

Schade en achterstallig onderhoud Als u schade heeft opgelopen aan uw huis of achterstallig onderhoud heeft, bijvoorbeeld waterschade, bouwfouten, verouderde staat, fundering- gevelschade, asbest, hoge servicekosten.

Uitzicht belemmering Als u woning een ander uitzicht heeft, bijvoorbeeld, geen vrij uitzicht, hinder van slagschaduw of uitzicht op een vervallen woning.

Andere indeling Als u de woning op een andere manier heeft ingedeeld door bijvoorbeeld experimentele bouwwijze, aanpassing voor mindervaliden, slaapkamer minder of een deel van de woning niet geschikt voor bewoning.

WOZ-waardes zijn openbaar in te zien via WOZwaardeloket.nl

Terug 6786 keer bekeken