December 2016
22

De hypotheekrente in 2016 was historisch laag. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel mensen toch een huis konden kopen. Maar wat kunnen we verwachten van 2017?

De reden dat in 2016 de hypotheekrente zo laag was, is de beperkte economische groei in de Eurozone. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een lage inflatie (stijging prijsniveau) tot uiting kwam.

De Europese Centrale Bank probeerde de economie te stimuleren door lenen en geld uitgeven aantrekkelijker te maken. Op deze manier wordt er namelijk geld in de economie gestoken zodat deze kan herstellen.

De Europese Centrale Bank had zich een inflatie van 2% als doel gesteld. Deze gewenste stijging is echter lang niet gehaald. Daarom zal de centrale bank hun lage rente beleid voortzetten in 2017.

Het budget die gesteld was om de hypotheekrente te drukken wordt minder ruim, waardoor de rentes niet lang op hun laagste niveau kunnen blijven.

In 2017 is het mogelijk dat de hypotheekrente stijgt, maar dit is nog geen zekerheid. Als de risicomijdende stemming omslaat zullen de marktrentes weer gaan stijgen.

Terug 17245 keer bekeken