November 2016
17

Economen van de Rabobank verwachten dat in 2016 in totaal 220.000 woningen van eigenaar zullen wisselen. Dat zou betekenen dat het record van 2006 dit jaar nog verbroken wordt!

Ook denken de experts van de Rabobank dat er in 2017 nog meer woningen verkocht zullen worden, namelijk 230.000. In het derde kwartaal van 2016 zijn 60.707 woningen overgedragen naar nieuwe eigenaren, ruim 10.000 meer dan een jaar eerder. Volgens de Rabobank blijven de huizenprijzen voorlopig ook nog wel stijgen.

Het vertrouwen in de woningmarkt is ongekend hoog. De lage hypotheekrentestand is daar nu natuurlijk mede de oorzaak voor. De meeste woningkopers kiezen dan ook voor een lange rentevaste periode, zodat zij zo lang mogelijk van een laag rentepercentage kunnen profiteren.

Wel zorgt de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen, waarbij Donald Trump als president verkozen is, voor onrust op de kapitaalmarkten. Het zou de oorzaak van een rentestijging kunnen zijn, maar dat hoeft niet. Niemand weet eigenlijk wat er gaat gebeuren. De vooruitzichten zijn onzeker.

Nu weten wat je kunt lenen met een laag rentetarief? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met een hypotheekadviseur!

Terug 16266 keer bekeken