September 2016
08

Heb je al eens nagedacht over het energiezuiniger maken van je woning? Weet je dat er verschillende subsidies en stimuleringsmaatregelen zijn? Zo’n 3,4 miljoen woningen hebben een energielabel C of lager. Dat is ongeveer 70% van alle koopwoningen in Nederland. Alle woningeigenaren van deze woningen kunnen op energielasten besparen, door te investeren in energiezuinigere voorzieningen.

Er zijn verschillende landelijke, provinciale en regionale subsidies. Een landelijke subsidie is bijvoorbeeld de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Met deze subsidie krijg je een tegemoetkoming in de aanschafkosten van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. In 2016 is er een subsidiepot van 70 miljoen euro beschikbaar.

Kies je voor een hypotheek met NHG? Dan kun je de kosten voor energiebesparende voorzieningen (grotendeels) meefinancieren in je NHG-financiering. Je kunt zelfs een hogere NHG-hypotheek krijgen met een investering in energiebesparende voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan isolatie van dak, vloer en spouwmuur, HR++- beglazing, een warmtepomp, HR-ketel en zonneboiler met zonnecellen. Ongeveer een kwart miljoen huizen in Nederland heeft zelfs energielabel F of G. Deze woningen zijn niet geïsoleerd. Als je woning energielabel C of D heeft, dan zijn er wel energiebesparende maatregelen, maar de situatie kan nog verbeterd worden. De woningen hebben bijvoorbeeld dubbel glas en het dak is geïsoleerd. Het gaat hierbij om ongeveer 3 miljoen woningen. Ongeveer 1 miljoen Nederlandse woningen hebben energielabel A of B en zijn goed geïsoleerd.

Door je woning energiezuiniger te maken kun je flink op je energielasten besparen. Bovendien draag je een steentje bij aan het milieu, doordat de CO2-uitstoot van je woning lager wordt.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Tijdens een gratis en eerste kennismakingsgesprek rekent je adviseur voor je uit hoeveel je kunt lenen, met èn zonder het meefinancieren van energiebesparende voorzieningen.

Terug 17887 keer bekeken