November 2012
26

Misschien is de waarde van uw huis meer dan uw hypotheek. Dat heeft een voordeel, als u uw huis verkoopt, kun u de hypotheek helemaal aflossen. Het geld dat u overhoudt is de overwaarde.

U kunt de overwaarde op verschillende manieren gebruiken

U kunt uw huis verkopen en met de overwaarde een gedeelte van een nieuw huis betalen.

U kunt de overwaarde ook gebruiken zonder uw huis te verkopen. Met de overwaarde kunt uw namelijk een nieuwe hypotheek afsluiten of de hypotheek verhogen die u al heeft. Het geld dat u daarmee leent, kun u gebruiken voor een verbouwing van uw huis.

U kunt ook het advies krijgen om de overwaarde helemaal of gedeeltelijk te beleggen. U kunt dan een hoger hypotheek krijgen dan u eigenlijk mag lenen met uw inkomen.

Wat zijn de risico's van het beleggen van mijn overwaarde?

Bij het beleggen van de overwaarde van uw huis neemt u risicos. U neemt veel risico als u meer geld leent dan u mag lenen met je salaris. U belegt dan vaak omdat u meer inkomen wilt en omdat u de hypotheek moet terugbetalen.

Als de resultaten van de belegging slecht zijn, dan heeft u geen extra inkomen. Daarnaast heeft u niet genoeg geld gespaard om de hypotheek af te lossen. U heeft dan een restschuld.

Terug 10438 keer bekeken