November 2012
10

Één van de belangrijkste redenen is dat u lagere maandlasten wil en u op een vergelijkingssite een lager hypotheekrente kan krijgen met betrekking tot het hypotheekrentepercentage die u nu betaald. Als u een hypotheekadviseur inschakelt om de nieuwe hypotheek voor u te regelen, dan dient u er rekening mee te houden dat er een heel nieuw adviestraject van toepassing is welke de hypotheekadviseur met u door dient te lopen.

De adviseur

Het belangrijkste wat de adviseur voor u moet onderzoeken is of het oversluiten van de hypotheek. voor u gunstig is. Dit belang moet aantoonbaar zijn. Aan het oversluiten van een hypotheek zijn namelijk kosten verbonden en een regel daarbij geldt is dat de kosten voor het oversluiten in de volgende rentevaste periode terug verdiend moet worden.

Advies voor uw situatie

Verder dient de hypotheekadviseur een nieuw advies te maken waarbij het zo kan zijn dat de vorm van de oude hypotheek drastisch gewijzigd moet worden. Dit voorgaande lijkt ons logisch immers de aflossingsvorm die bij u oude hypotheek gekozen was kan door de veranderende omstandigheden binnen de bankenwereld en de kapitaalmarkt een geheel andere keus zijn.

Bijvoorbeeld: Uw oude hypotheek had u op basis van beleggingen maar door de ontwikkelingen op de beurs en de daarmee gepaard gaande risico's besluit u thans om voor de aflossing te kiezen uit een bankspaarproduct.

Één en ander zal in het adviestraject bij de hypotheekadviseur aan de orde komen door het invullen van een risicoanalyse. Kortom het oversluiten van een hypotheek ook als dit geschied bij uw vroegere adviseur mag geen automatisme zijn maar moet exclusief behandeld worden alsof u voor de eerste een hypotheek afsluit.

Terug 10623 keer bekeken