August 2016
19

Wil je direct lagere hypotheeklasten? Ben je bang voor een rentestijging en hogere maandlasten in de toekomst? Is oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker niet mogelijk? Dan kan rentemiddeling interessant voor je zijn.

Bij rentemiddeling sluit je je hypotheek over naar een andere rentevaste periode bij de hypotheekverstrekker waar je je hypotheek hebt lopen. Je betaalt niet direct boeterente. In plaats daarvan krijg je een opslag bovenop je rentetarief waar de boeterente als het ware in verwerkt is.

Hypotheekverstrekkers hanteren verschillende methoden bij de berekening van rentemiddeling. Onderzoeksbureau Moneyview heeft deze methodes onderzocht en een vergelijking gemaakt. Meestal ben je gunstiger uit als je de boeterente direct betaalt. Kun je de boeterente niet betalen en wil je direct van lagere maandlasten profiteren? Dan kan rentemiddeling toch gunstig voor je uitpakken.

Let wel op de voorwaarden van de rentemiddeling! Ook die pakken bij de ene hypotheekverstrekker gunstiger uit dan bij de andere. Hypotheekverstrekkers die onder andere rentemiddeling aanbieden zijn de ABN AMRO Bank, de Rabobank, ING Bank, de SNS Bank, Florius, Centraal Beheer en Obvion.

Wil je weten of rentemiddeling gunstig voor jou is? Bereken hier een indicatie van jouw voordeel.

Terug 18840 keer bekeken