August 2016
11

Het aantal hypotheekgesprekken dat via webcam en telefoon plaatsvindt, groeit in rap tempo. En dat is wel logisch ook, want online hypotheekadvies is veel goedkoper en sneller.

Online hypotheekadvies in opmars

Bij diverse onafhankelijke hypotheekadviseurs, banken en verzekeraars kun je al een online hypotheekadviesgesprek aanvragen. ABN AMRO zegt dat inmiddels een kwart van alle adviesgesprekken op afstand plaatsvindt. Het webcam-advies wordt zo positief beoordeeld door klanten, dat de bank het aantal webcam-adviesgesprekken wil laten groeien naar 50%.

Een ander voorbeeld van een bank waar je voor online hypotheekadvies terecht kunt is de SNS Bank. Bij deze bank kun je na het eerste hypotheekgesprek verder gaan met online hypotheekadvies. De Nationale Nederlanden is een voorbeeld van een verzekeraar waar je een webcam-adviesgesprek kunt aanvragen.

Kies voor online hypotheekadvies van een onafhankelijk adviseur

Voor online hypotheekadvies gelden dezelfde regels als voor traditioneel hypotheekadvies. Omdat het proces veel sneller is, weet je sneller of je de hypotheek krijgt. Maar pas op als je je hypotheek rechtstreeks via een hypotheekadviseur van een bank of verzekeraar aanvraagt!

Adviseurs van banken en verzekeraars adviseren doorgaans alleen maar in de eigen financiële producten. Zij hoeven alleen maar op de hoogte te zijn van de voorwaarden en productspecificaties van de producten van de bank of verzekeraar waarbij zij werken.

Onafhankelijke tussenpersonen kunnen hypotheken van een groot aantal aanbieders vergelijken. Zij zijn op de hoogte van de voorwaarden en productkenmerken van al deze verschillende producten. Het hypotheekadvies van een onafhankelijke tussenpersoon gaat dan ook veel verder dan het advies van een bankadviseur.

Onlangs heeft het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening uitspraken gedaan over de zorgplicht, die van bankadviseurs en van onafhankelijke adviseurs verwacht kan worden. De zorgplicht van onafhankelijke adviseurs gaat veel verder dan die van bankadviseurs. Kies daarom voor een onafhankelijk adviseur.

Direct een berekening maken voor online onafhankelijk hypotheekadvies? Je kunt het gratis uitproberen, want je eerste gesprek is vrijblijvend en kost je niets .

Terug 21204 keer bekeken