August 2016
03

Voor ZZP’ers is het lastiger om een hypotheek af te sluiten dan voor werknemers in loondienst. Het aanvraagproces duurt bovendien langer. En dat terwijl er steeds meer zelfstandigen bijkomen. Ook zijn er steeds meer mensen, die geen vast arbeidscontract hebben.

Voor de aanvraag van een hypotheek is het hebben van een vast arbeidscontract nog steeds een belangrijkste vereiste. Heb je dat niet, dan is het vaak lastig om een hypotheek te krijgen. Steeds meer mensen vallen buiten de boot. Volgens het CBS is het aantal ZZP’ers in 10 jaar tijd met zo’n 58% toegenomen. Er zijn ongeveer 1 miljoen zelfstandigen zonder personeel in Nederland.

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), dat verantwoordelijk is voor hypotheken met NHG, zoekt daarom samen met hypotheekverstrekkers en hypotheekintermediairs naar een oplossing. Voor ZZP’ers en mensen zonder vast arbeidscontract wordt een nieuw toetsingskader ontwikkeld. Een hypotheekaanvraag voor een hypotheek met NHG wordt voor deze doelgroepen daardoor in de toekomst eenvoudiger. Naar verwachting wordt het nieuwe toetsingskader nog dit jaar geïntroduceerd.

Terug 21218 keer bekeken