July 2016
20

Seniorenorganisatie ANBO heeft onderzocht hoe het met de verzekering van senioren gesteld is. Volgens de ANBO zijn veel senioren onderverzekerd. Reisverzekeringen, inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen geven vaak onvoldoende dekking bij deze doelgroep.

Veel van de senioren, die aan het onderzoek hebben deelgenomen, denken dat de dekking van hun verzekeringen afdoende is, terwijl dit niet zo is. Want veel senioren hebben bijvoorbeeld hun inboedelverzekering niet aangepast na de aanschaf van nieuw meubilair en apparatuur. De opstalverzekering is niet aangepast na een verbouwing. Begrijpelijk, maar als er iets gebeurt waardoor je de verzekering nodig hebt, dan is het een flinke domper als je verzekeraar te weinig uitkeert! Denk bijvoorbeeld aan brand, lekkage en diefstal.

Als je een geruime periode in je woning woont, dan is het verstandig om je verzekeringen eens opnieuw te bekijken met een financieel adviseur. Een goed moment om dan ook nog eens te kijken naar de hypotheek. Misschien doe je er wel verstandig aan om te gaan aflossen op je aflossingsvrije hypotheek? Of is het voor jou heel zinvol om je hypotheek over te sluiten, zodat je woonlasten naar beneden gaan en je ruimte krijgt om op je aflossingsvrije hypotheek te gaan aflossen? Misschien levert je beleggingsverzekering veel te weinig op om je hypotheek mee af te lossen? Er zijn tal van redenen waarom het verstandig is om periodiek af te spreken met een financieel expert.

Direct een vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek met een financieel expert aanvragen? Dat kan bij ons. Wij nemen de kosten van het eerste kennismakingsgesprek voor onze rekening.

Terug 23100 keer bekeken