May 2016
02

Amsterdam Een aantal verzekeraars verhoogt de premie voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, omdat het aantal uitkeringen toeneemt en zelfstandigen daarbij langer nodig hebben voordat zij weer (volledig) kunnen werken.

Steeds meer mensen lijken een ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) dus echt nodig te hebben. De mate van premieverhoging verschilt per verzekeraar maar zorgt voor een 5 tot 10% boven op de maandpremie.

Doordat de verzekeraars de premieverhoging ook doorberekenen aan hun bestaande klanten, is de kans groot dat veel zelfstandigen hun ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) gaan oversluiten. Zeker met een uitgebreide ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) bij risicovolle beroepen wegen de kosten voor oversluiten niet op tegen het verhoogde maandbedrag dat zij moeten betalen. Met de oversluittool kunt u zien welke verzekeraars nog betaalbaar zijn.

Zoals eerder vermeld verhogen niet alle verzekeraars hun premies voor ArbeidsOngeschiktheidsVerzekeringen (AOV's). Er blijven nog steeds betaalbare opties om u als zelfstandige te verzekeren tegen de risico’s van arbeidsongeschiktheid. U kunt alle premies van alle ArbeidsOngeschiktheidsVerzekeringen (AOV's) vergelijken met de ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) premievergelijking van ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering.nl.

Terug 1422 keer bekeken