July 2015
08

De hypotheekrentes zijn hun laagste punt voorbij en zullen vanaf nu vooral gaan stijgen. Alle grote hypotheekverstrekkers hebben de hypotheekrentes met een rentevaste periode de afgelopen tijd verhoogd.

Zo begon Rabobank als eerst met het verhogen van zijn hypotheekrentes in juni. Hierna volgden de ABN AMRO en ING snel. De SNS bank kondigde afgelopen maandag de verhoogde hypotheekrentes aan. Deze banken hebben hun rentes verhoogd met 0,1 tot 0,2 procentpunt. Door de aantrekkende economie en de stijgende rentes op de kapitaalmarkt worden de hypotheekrentes verhoogd. Hierdoor lijken de hypotheekrentes hun laagste peil gehad te hebben en nu langzaam weer omhoog te gaan.

De hypotheekrentes zijn nog altijd historisch laag en het zal voorlopig nog wel even duren voordat de tarieven weer op dezelfde hoogte zijn als voor de economische crisis. Woordvoerder van de NVM geeft dan ook aan dat we ons voorlopig nog geen zorgen hoeven te maken.

''Verzwarende omstandigheden zoals de verlaging van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), verplicht aflossen en een lening van maximaal 100 procent, voelt men nog nauwelijks.''

Terug 29102 keer bekeken