July 2015
06

De woningmarkt is zich veel sneller aan het herstellen dan is voorspelt. Waarschijnlijk zal er aankomend jaar zo’n 10 procent meer woningen worden verkocht dan in 2014. Ook gaan de huizenprijzen waarschijnlijk stijgen met drie procent.

De cijfers worden door het economische bureau van ABN AMBRO voorspelt. De bank geeft aan dat het herstel vooral komt door de lage hypotheekrente. Ook zou de verbeterde arbeidsmarkt, waardoor het besteedbaar inkomen is gestegen, van invloed zijn op de woningmarkt.

Huizenprijzen stijgen

De huizenprijzen stijgen een stuk harder dan verwacht. Er wordt een stijging verwacht van drie procent in het aankomende jaar. Het woningaanbod is ook aan het dalen. In mei werden er nog 174.000 woningen aangeboden, dat is 37 duizend minder dan vorig jaar. Door de stijgende huizenprijzen en het dalende aanbod is er meer vertrouwen gekomen in de woningmarkt.

Hypotheekrente kan stijgen

De hypotheekrentes hebben de bodem waarschijnlijk wel bereikt. “Een verdere daling van de hypotheekrente is tegen deze achtergrond minder waarschijnlijk. Sterker nog, een hypotheekrentestijging valt niet uit te sluiten.”

Terug 30356 keer bekeken