May 2015
19

Staat je huis te koop in de stad, dan is de kans groot dat je je woning veel gemakkelijker kwijt ben. De woningverkopen zijn namelijjk toegenomen en het is dan ook nu tijd om een woning te gaan kopen. De hypotheekregels worden over zes weken een stuk strenger en de historisch lage hypotheekrentes beginnen ook weer langzaam te stijgen. Ook wordt er verwacht dat de huizenprijzen in 2015 met 1,5 à 3,5 procent zullen stijgen. In 2016 wordt er een stijging verwacht tussen de 2 en 4 procent.

Er wordt dus groei verwacht maar de stimulerende maatregelen nemen af. Het bedrag dat ouders belastingvrij aan hun kinderen konden schenken is per 1 januari gehalveerd. Ook zijn veel gemeente gestopt met het aanbieden van de Starterslening. Dit mede doordat het Rijk niet meer mee financiert aan de Starterslening en de gemeente de leningen geheel zelf moeten financieren.

Nu kopen!

Wanneer je momenteel een vaste baan hebt en voor een langere tijd in de zelfde woning wil blijven wonen, is het nu een zeer goed moment om een woning te gaan kopen. De strengere hypotheek regels zijn nog niet van toepassing en de hypotheekrente is nog zeer laag. De laagste hypotheekrente met een rentevaste periode van tien jaar is momenteel 2,15 procent.

Terug 33172 keer bekeken