May 2015
11

Gemeente Bellingwedde blijft Startersleningen verstrekken, ondanks dat het Rijk niet meer mee financiert aan de Starterslening. De gemeente heeft besloten om de Startersleningen volledig zelf te financieren. Er is door de gemeente voorlopig 200.000 euro beschikbaar gesteld voor de leningen.

De starters in de gemeente Bellingwedde kunnen sinds mei vorig jaar de Starterslening aanvragen voor de koop van hun eerst woning. De lening heeft gunstige voorwaarden en geeft de woningmarkt een extra stimulans.

Wethouder Wim 't Mannetje: "Tot nu toe zijn er vier startersleningen verstrekt en is nog ruim 160.000 euro over van het oorspronkelijke budget. Zolang dit geld er nog is, zal het besluit van de minister en Tweede Kamer voor aanvragers van de starterslening in de gemeente Bellingwedde geen gevolgen hebben. Op het moment dat het budget op is, maar in ieder geval na twee jaar, zullen we de resultaten van de starterslening evalueren."

Over de starterslening

Met de Starterslening kunnen de starters maximaal 25.000 euro extra lenen bovenop hun hypotheek. Over de lening hoeft de eerste drie jaar geen rente en aflossing betaald te worden. Daarna wordt het inkomen getoetst en gekeken hoeveel er betaald kan worden.

Terug 28146 keer bekeken