November 2014
28

Gemeente Oldebroek heeft plannen om de Starterslening in de gemeente te introduceren. In januari 2015 zal het college van B&W dit voorstellen aan de raad. De gemeente wil hiermee de doorstroming op de woningmarkt stimuleren. De Starterslening dicht namelijk het gat tussen de maximaal te verkrijgen hypotheek en de koopsom.

De Starterslening is alleen bedoelt voor personen die voor het eerst een woning gaan kopen. De lening kan gebruikt worden voor zowel bestaande als nieuwbouw woningen tot een koopgrens van €200.000,-. De lening kan maximaal €25.000,- bedragen en wordt afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie. Verder is de Starterslening de eerste drie jaar rente en aflossingsvrij. Daarna wordt het inkomen getoetst en gekeken hoeveel er betaalt kan worden.

Wethouder Westerbroek: "Het college van B&W vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk starters een kans krijgen op de koopwoningmarkt. Met behulp van de Starterslening kunnen zij binnen hun financiële mogelijkheden vaak net dat beetje extra verantwoord lenen om een woning te kopen. Tegelijkertijd wordt met deze regeling de doorstroming op de woningmarkt bevordert."

Terug 34458 keer bekeken