November 2014
25

De gemeente Breda is van plan om drie miljoen euro te reserveren voor de Starterslening. Het Rijk en de provincie zullen niet meer mee financieren aan de Starterslening, daarom wil de gemeente zelf geld vrijmaken voor de lening. De Starterslening Breda moet met het nieuwe budget tot 2017 in stand blijven.

Met de Starterslening wordt het voor starters op de woningmarkt gemakkelijker om een woning te kopen. Ook moet de Starterslening de verkoop van goedkopere woningen stimuleren. "Zulke woningen zijn juist voor starters interessant, maar voor hen wordt het lastiger om te kopen", vertelt wethouder Van Lunteren. "Diverse fiscale regelingen verdwijnen, hypotheeknormen worden aangescherpt en Rijk en provincie stoppen de financiering van de lening."

De gemeente vindt de Starterslening succesvol en daarom mag de lening niet verdwijnen. Sinds 2009 zijn er maar liefst 175 starters geholpen met de Starterslening. Hierdoor is er in Breda beweging gekomen op de koop- en huurmarkt.

Voordat het college budget apart kan zetten, moet de gemeenteraad eerst instemmen met het voorstel. Op 18 december zal hier besluit over genomen worden. Met het nieuwe budget kunnen ongeveer 120 nieuwe leningen verstrekt worden van maximaal 25.000 euro.

De Starterslening in Breda is ook aan te vragen voor een aantal corporatiewoningen van AlleeWonen, Laurentius of WonenBreburg. Het maximale leenbedrag hiervoor is € 40.000.

Terug 34613 keer bekeken