July 2014
08

Gemeente Almere trekt vijf miljoen euro uit om de Starterslening opnieuw in te voeren. Doordat het rijk verdubbeld, komt er een budget van 10 miljoen vrij voor de startersleningen.

De afgelopen 10 maanden hebben maar liefst 240 starters een Starterslening aangevraagd. Hierdoor is het budget van zeven miljoen volledig gebruikt. Doordat de Starterslening zo'n succes was, heeft de gemeente ervoor gekozen het nogmaals te introduceren.

Nieuwe en bestaande woningen

De Starterslening is van toepassing op nieuwe en bestaande woningen in de gemeente Almere. Door de lening wordt een eigen huis eerder bereikbaar voor de starters op de woningmarkt. De lening is de eerste drie jaar rente en aflossingsvrij daarna wordt het inkomen getoetst en gekeken hoeveel er betaald kan worden. Met de lening kan maximaal 35.000 euro geleend worden. De lening is alleen van toepassing op woningen die onder de grens van de Nationale Hypotheekgarantie liggen. Verder is de lening bedoelt voor mensen die nog niet eerder een koopwoning in bezit hebben gehad.

Terug 33994 keer bekeken