February 2014
05

Schiedammers kunnen vanaf 1 februari 2014 weer gebruik maken van de renteloze Starterslening. De gemeente Schiedam wil hiermee de kans voor starters vergroten om een eigen woning te kunnen kopen.

De Starterslening is bedoeld voor starters die voor het eerst een woning gaan kopen in de gemeente Schiedam, maar bij de bank net iets te kort komen voor hun hypotheek. Een Starterslening overbrugt dan in principe het verschil tussen de benodigde en verkrijgbare woningfinanciering.

Doorstroming woningmarkt

Dat de Startersleningen weer aanvraagbaar zijn, vindt wethouder Arie Wijten van gemeente Schiedam een goede ontwikkeling: "Starterslening goed voor de doorstroming op de Scheidamse woningmarkt. Bovendien dragen starters bij aan het weer op gang brengen van de bouw van nieuwe koopwoningen in gemeente Schiedam."

Voorwaarden

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan het verkrijgen van een Starterslening. De verwervingskosten mogen voor de Starterslening niet boven de €225.000 uitkomen en het maximaal te lenen bedrag is €35.000. De Starterslening kan gebruikt worden voor bestaande- en nieuwbouw. Hoeveel Starterslening een huizenkoper precies kan krijgen hangt onder andere af van het inkomen en de koopsom.

Terug 29655 keer bekeken