January 2014
28

Huurders van 123 huurwoningen in gemeente Hoevelaken van woningcorporatie De Alliantie krijgen de keus om hun huurwoning te kopen. Er mogen nog maximaal 29 vrije sector huurwoningen worden verkocht van de gemeente Hoevelaken. De bewoners krijgen een brief van De Alliantie met de aankoopmogelijkheden.

Geselecteerde woningen

Woningcorporatie De Alliantie verkoopt de woningen om te kunnen investeren in haar woningvoorraad. Eerder verkocht De Alliantie al 43 woningen. Nu heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoevelaken besloten dat er meer corporatiewoningen in aanmerking komen voor koop.

In totaal komen er 123 corporatiewoningen in aanmerking en er mogen er uiteindelijk 43 verkocht worden. Er kunnen nu (eind januari 2014) nog 29 woningen worden verkocht.

Procedure van toewijzing

Woningcorporatie De Alliantie en de gemeente Hoevelaken hebben samen een lijst opgesteld met woningen die verkocht mogen worden. De woningen worden eerst aangeboden aan de zittende huurder (kooprecht huurders). Wanneer er vervolgens nog geen 29 woningen zijn verkocht, worden de woningen te koop aangeboden aan andere geïnteresseerden zodra de woningen leeg komen te staan.

Terug 15055 keer bekeken