January 2014
19

Starters op de Apeldoornse woningmarkt kunnen vanwege nieuw budget in 2014 de gemeentelijke Starterslening weer aanvragen. De voorwaarden van de Starterslening wordt regelmatig veranderd. Zo heeft de gemeente Apeldoorn de maximale aankoopsom voor een woning in de regeling verlaagd, om beter bij de doelgroep van starters aansluiting te vinden.

Startersleningen zijn bedoeld voor mensen die voor het eerst een woning gaan kopen in de gemeente Apeldoorn. Met de Starterslening kunnen starters het gat dichten tussen de maximaal te verkrijgen hypotheek en de aankoopsom. Met een Starterslening kan maximaal €36.000 op de hypotheek bijgeleend worden. De Starterslening mag gebruikt worden voor een koopwoning van maximaal €170.000. Dit is €10.000 lager dan in 2013. In dat jaar kochten de meeste starters een woning van om en nabij €150.000.

Hulp aan honderd starters

De gemeente Apeldoorn verwacht honderd starters te helpen met de Startersleningen. Hiervoor is een budget van 2,8 miljoen euro nodig, waarvan de helft door de Rijksoverheid wordt gefinancierd. Ook hoopt de gemeente Apeldoorn de doorstroming op de woningmarkt te stimuleren, omdat woningverkopers dankzij de Starterslening eerder hun woning verkocht krijgen.

Mensen met een Starterslening betalen de eerste drie jaar gaan rente en aflossing, wat al flink in de maandlasten kan besparen. De looptijd van de Starterslening Apeldoorn is maximaal 30 jaar en heeeft een rentevasteperiode van 15 jaar.

Terug 25584 keer bekeken