September 2013
20

Steeds vaker worden kinderen geholpen bij het kopen van een woning door hun ouders. De kinderen hebben vaak een klein vermogen op hun spaarrekening hebben staan bijvoorbeeld.

Hoog tijd om de huurwoning te verlaten en een eigen woning te gaan kopen. Wanneer u beide een vast inkomen heeft. Er is namelijk genoeg keuze en de prijzen liggen lager dan ooit. Het is dan een voordeel dat u als starters niet eerst u woning hoeft te verkopen maar gemakkelijk is het nog niet om een woning te kopen. De banken zijn erg voorzichtig met het afsluiten van hypotheken en de voorwaarden van deze hypotheken.

Familiehypotheek

Financieel adviseur Jeroen van de Pavert adviseert steeds vaker de familiehypotheek omdat hij vaak ouders spreekt die hun kinderen willen helpen bij het kopen van een woning.

"Dankzij fiscale mogelijkheden wordt de familiehypotheek voor meer mensen interessant. Lenen bij ouders (of andere familieleden) is goedkoper dan lenen bij de bank. De familiehypotheek wordt vooral gebruikt om het gat te dichten tussen het maximale leenbedrag en de koopprijs."

Zo'n lening is erg vooreling voor het kind maar ook voor de ouders. Het kind heeft meer mogelijkheden en de ouders krijgen extra inkomen. De rente die de kinderen betalen is namelijk hoger dan die op een spaarrekening ligt.

Terug 31114 keer bekeken