July 2013
12

Voor nieuwkomers op de woningmarkt brengt de Nationale-Nederlanden (NN) bank een hypotheekproduct uit: de Startershypotheek. Met deze Startershypotheek is het mogelijk om tot 133% van de executiewaarde van een starterswoning te lenen waarbij de maandlasten betaalbaar blijven.

De Startershypotheek van Nationale-Nederlanden (NN) is een combinatie van een hypothecaire lening en een beleggingsrekening. Er zitten dus wel beleggingsrisico's aan verbonden, maar door te kiezen voor een spaargedeelte kunnen deze risico's beperkt worden. Dankzij de mogelijkheid tot het afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt de starter verder financieel beschermd.

Het grote voordeel van de Startershypotheek is dat er wordt geanticipeerd op toekomstige vermogensgroei, aangezien starters vaak aan het begin van hun carrière staan en nog promotie kunnen maken. Dit is ook de aanleiding waarom de bank deze Startershypotheek aanbiedt.

Stringente voorwaarden

Alleen starters die hun eerste huis gaan kopen komen in aanmerking voor de Startershypotheek. Daarnaast mag de hypotheeknemer niet ouder zijn dan 35 jaar. Er dient sprake te zijn van een vast vast dienstverband, dus ondernemers komen sowieso niet in aanmerking. De aanvrager dient minimaal een MBO-opleiding hebben afgerond en dient niet langer dan acht jaar geleden te zijn afgestudeerd. Kortom, deze Startershypotheek is zeker niet voor iedereen toegankelijk.

Tijdelijke renteaktie

Ter introductie van de Startershypotheek wordt in de maand november 2006 een rentekorting van 0,2% gegeven.

Terug 20582 keer bekeken