Pas op voor malafide adviseurs!

do 11 aug 2016, 14:13:07 - Wij willen u graag waarschuwen voor malafide 'hypotheekadviseurs' die mensen met torenhoge schulden laten zitten. Gedupeerden zijn o.a. recent gestartte zelfstandigen die nog niet in aanmerking komen voor een hypotheek bij een hypotheekverstrekker. Zij worden door deze partijen benaderd met het aanbod om voor deze mensen de hypotheek af te sluiten.

Het is bij ons recentelijk aan het licht gekomen dat deze malafide adviseurs opereren onder bedrijven die de financieringen van de woning op zich zullen nemen tegen betaling van duizenden tot tienduizenden euros. De bedrijven opereren ook zonder geldige AFM vergunning, wat ten strengste verboden is.

Nadat de klant het bedrijf een flinke som geld heeft betaald worden ze aangeraden om het koopcontract voor de beoogde woning te tekenen. Het koopcontract wordt dus niet getekend door het bedrijf, maar door de klant, hierbij gaat de klant een verplichting aan en niet het bedrijf. Een veelvoorkomende voorwaarde in een koopcontract is dat als de koop op het laatste moment niet doorgaat dat er dan zo'n 10% van de koopsom als boete betaald moet worden aan de verkopende partij.

De financiering wordt niet geregeld door het bedrijf en de klant is hiervan de dupe, bij een woning van € 200.000,- moet er dus een boete betaald worden van € 20.000,-.

Een voorbeeld van deze partij is: wijkopenuwdroomhuis.nl.

Let dus goed op bij het uitzoeken van een hypotheekadviseur! Kies altijd een adviseur die in het bezit is van de nodige vergunningen.

Elke hypotheekadviseur in Nederland is te vinden in het register van de Autoriteit Financiele Markten. Controleer dit dus altijd!

Wilt u in contact komen met een Erkend Hypotheekadviseur? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en gratis eerste gesprek!

Terug