Langere rentevaste periodes populairder dan ooit

do 11 aug 2016, 13:29:57 - Nu de rentestand zo laag is, kiezen steeds meer mensen voor een langere rentevaste periode. Bij een lange rentevaste periode heb je immers meer zekerheid over de hoogte van je maandlasten.

Meer zekerheid over je maandlasten

Een rentevaste periode is de periode, waarin je je rentetarief vastzet. Hoe langer je rentetarief vastzet, hoe meer zekerheid je hebt over de hoogte van je maandlasten.

De afgelopen jaren was de rentevaste periode van 10 jaar steevast de meest gekozen rentevaste periode. Volgens De Hypotheekshop kiest de meerderheid van de huizenkopers sinds vorig jaar voor een rentevaste periode van 20 jaar. Ook de rentevaste periode van 30 jaar wordt steeds vaker gekozen.

Meenemen van je rentetarief

Als je voor een lange rentevaste periode kiest, dan is het wel handig als je je rentetarief mee kunt nemen als je in de toekomst gaat verhuizen.

Als je de hypotheek voor je nieuwe woning bij dezelfde hypotheekverstrekker afsluit, dan kun je het resterende gedeelte van je rentevaste periode met je gunstige rentetarief afmaken. Alleen voor het gedeelte van je hypotheek dat je bij moet lenen ga je dan het rentetarief betalen wat op dat moment actueel is.

Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan een vergelijking voor je maken van hypotheekproducten met een gunstig rentetarief èn waarbij je je rentetarief kunt meenemen naar je volgende woning. Je maandlasten bij verschillende rentevaste periodes

Onafhankelijk hypotheekadvies

Benieuwd naar wat jouw mogelijkheden zijn? Maak een vrijblijvend en gratis eerste afspraak voor online hypotheekadvies.

Terug