Het gaat niet goed met Nederlandse Pensioenfondsen

Pensioenfondsen in Nederland hebben het zwaar door de lage rentestand en tegenvallende beleggingen. 183 verschillende pensioenfondsen hebben bij de toezichthouder, De Nederlandsche Bank (DNB), een herstelplan ingediend. De meeste pensioenfondsen proberen de problemen op te lossen door het behalen van nog extra rendement.

Geplaatst op Mon 17 Oct 2016, 10:02:44 15448 keer bekeken Lees meer
Hoe betaalbaar zijn jouw woonlasten als je met pensioen gaat?

Steeds meer mensen bouwen minder pensioen op. Dat komt onder andere door inflatie en pensioenregelingen die aangepast zijn. Daarnaast geven gepensioneerden meer geld uit. Bijvoorbeeld aan zorgkosten. Het Nationale Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) en Audit & Assurance bureau PwC hebben een zorgelijk rapport gepubliceerd over toekomstig gepensioneerden en hun inkomens- en uitgavensituatie.

Geplaatst op Tue 11 Oct 2016, 14:45:49 15895 keer bekeken Lees meer
Risico’s van een aflossingsvrije hypotheek

Beschik je over een aflossingsvrije hypotheek? Ben je er bewust van, dat je alleen maar rente betaalt en niets aflost op je lening? En dat je je aflossingsvrije lening aan het einde van de looptijd in één keer moet aflossen? Als je nog een hoog rentepercentage betaalt, doe je er slim aan om je hypotheek over te sluiten!

Geplaatst op Mon 3 Oct 2016, 12:09:09 18347 keer bekeken Lees meer