November 2016
07

Weet je dat je een hogere hypotheek kunt krijgen als je een erg energiezuinige woning koopt? En dat je een hogere hypotheek kunt krijgen als je in energiezuinige voorzieningen investeert bij de aankoop van je woning? Óók bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Bij de financiering van je woning checkt een hypotheekadviseur eerst welk bedrag je kunt lenen op basis van je inkomen. Je hypotheek kan nooit hoger zijn dan dit bedrag. Daarna kijkt de hypotheekadviseur welk bedrag je kunt lenen op basis van de waarde van je woning.

Vraag je je hypotheek nog in 2016 aan? Dan kun je maximaal 102% van de waarde van je woning lenen (als dat op basis van jouw inkomen verantwoord is). Maar investeer je in energiebesparende voorzieningen? Dan kun je zelfs wel tot 106% van de waarde van je woning lenen en in sommige gevallen zelfs nog meer.

Energiebesparende voorzieningen, die je kunt meefinancieren zijn bijvoorbeeld:

  • zonneboiler en zonnecellen
  • dubbel glas
  • spouwmuurisolatie
  • dakisolatie
  • hr-ketel
  • vloerisoloatie
  • warmtepomp

Vanaf 1 januari 2017 kun je nog maar 101% van de waarde van een woning financieren. Per 1 januari 2018 wordt dit percentage zelfs verder omlaag gebracht naar 100%. Maar als je in energiezuinige voorzieningen investeert blijft het percentage van 106% in tact!

Op dit moment kun je voor woningen met een koopprijs tot € 231.132,- gebruik maken van een hypotheek met NHG. Volgend jaar wordt dit bedrag verhoogd naar € 245.000,-. Je ‘gewone’ hypotheek bedraagt dan maximaal € 247.450,-. Investeer je echter in energiezuinige voorzieningen? Dan bedraagt je maximale hypotheek wel € 259.700,-!

Daarnaast zijn er verschillende subsidieregelingen waar je gebruik van kunt maken. Bereken hier of je hiervoor in aanmerking komt!

Terug 17684 keer bekeken