September 2016
08

Heb je een koopwoning en bewoon je die zelf? Dan kun je een subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen in deze woning en het inwinnen van advies hierover. De subsidie bedraagt zo’n 20% van de isolatiekosten en een extra bonus van 4.000 euro.

Het Rijk stelt ruim 60 miljoen euro beschikbaar voor de nieuwe subsidiepot. Om in aanmerking te komen voor de subsidie dien je de woning te isoleren met minimaal 2 verschillende soorten isolaties. Bijvoorbeeld dakisolatie, gevelisolatie, isolatie van vloer of bodem, spouwmuren en hoogrendementsglas. Voorwaarde is wel dat je de isolatie voor een reële prijs laat uitvoeren door een goed bedrijf.

Als je aan de voorwaarden van de energiesubsidie voldoet, dan kun je daarnaast nog subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Bijvoorbeeld isolerende deuren, een vraaggestuurd ventilatiesysteem, een systeem met warm-terugwinning en energiezuinige kozijnen, die nodig zijn voor het plaatsen van driedubbel glas.

Als je het hele huis energiezuinig maakt kun je bovenop de subsidie nog eens een bonus van 4.000 euro krijgen. De subsidie kan bovendien gecombineerd worden met andere subsidies en regelingen.

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen ook in aanmerking komen voor de subsidie. VvE’s kunnen daarnaast subsidie krijgen voor advies, begeleiding en het maken van een duurzaam en meerjarig onderhoudsplan. Ook kunnen VvE’s in aanmerking komen voor de extra bonus. De bonus van 4.000 euro geldt bij VvE’s per appartement.

Vanaf 15 september 2016 kun je de subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Tot 1 maart 2017 is er een budget van 20,5 miljoen euro beschikbaar.

Terug 17525 keer bekeken