November 2012
04

Een hypotheek kan normaal gesloten worden inclusief kosten koper zonder gebruik te maken van Nationale Hypotheek Garantie, het voordeel is dat je geen vergoeding hoeft te betalen aan deze instantie maar er kleeft ook een nadeel aan en dat is dat je een hoger rente betaald, gemiddeld zo'n 0,4% omdat de bank meer risico loopt.

Waarom een Hypotheek zonder NHG?

Het kan aantrekkelijk zijn om direct bij een bank af te sluiten omdat nogal wat banken zoals:

  • ABN-AMRO
  • Aegon
  • Rabobank
  • ING

Deze hebben een speciale regeling voor hypotheken, waarbij je meer kunt lenen dan volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Hulp van je ouders

Zo hebben zij een hypotheekvorm waar je meer mag lenen met hulp van je ouders ongeveer 25% meer. Hierdoor kan je dan toch je droomhuis kopen. Over de voor- en nadelen kunt u uw goed laten informeren door een van onze adviseurs.

Carrière-Hypotheek

Bij deze vorm van hypotheek is het mogelijk dat je alvast rekening mag houden met toekomstige salarisstijgingen c.q. carrièrestijgingen, waardoor je ook meer mag lenen en je direct een duurder (groter) huis kan kopen. Dat scheelt je dan in de toekomst weer verhuiskosten. Een voorwaarde is dat je wel academische geschoold bent.

Speciale aanbiedingen voor jongeren

Verder zijn er bij banken soms voordelen die je kunt behalen als je de hypotheek in combinatie met een betaalrekening en een verzekeringspakket afsluit. Hiermee kan je dan een rentekorting.

Kortingen bij aanvang

Er zijn banken die een rentekorting geven, oplopend tot 0,3% over de eerste rentevaste periode of banken waarbij je over je hypotheek de eerste twee maanden geen rente hoeft te betalen.

Invloed Bankencrisis

In het verleden waren de mogelijkheden bij een normale hypotheek nog uitgebreider echter door het verscherpt toezicht op de banken en hypotheekmarkt is dit eigenlijk niet meer mogelijk.

Terug 11380 keer bekeken