July 2016
07

Meer ZZP’ers komen in aanmerking voor een hypotheek, volgens Vereniging Eigen Huis (VEH). Het lijkt erop dat banken flexibeler zijn geworden, zegt VEH. Hypotheekketens De Hypotheekshop en De Hypotheker hebben dezelfde trend gesignaleerd.

Sinds 2012 kreeg ongeveer 5-7% van de ZZP’ers een hypotheek, volgens hypotheekadviesorganisatie De Hypotheekshop. In 2015 is het aantal hypotheekaanvragen van ZZP’ers ineens flink gestegen. Op dit moment wordt volgens De Hypotheekshop ongeveer 80% van de hypotheekaanvragen van ZZP’ers gehonoreerd.

Hypotheekadviesorganisatie De Hypotheker had in 2015 63% meer hypotheekaanvragen van ZZP’ers dan in 2014. Ten opzichte van 2014 zijn er in 2015 50% meer hypotheken aan ZZP’ers verstrekt via De Hypotheker.

Nederland telt meer dan 1 miljoen ZZP’ers. Voor deze doelgroep is het een positieve ontwikkeling dat hypotheekverstrekkers eerder bereid zijn tot het verstrekken van een hypotheek. Ben je korter dan 3 jaar ZZP’er? Dan kan het nog steeds lastig zijn om een hypotheek te krijgen. Als ZZP’er moet je namelijk cijfers van de voorgaande 3 jaren en het lopende kalenderjaar kunnen overleggen. Je moet aan kunnen tonen dat je als ZZP’er een bestendig inkomen hebt.

Terug 22776 keer bekeken