June 2015
01

Huizenkopers kunnen nu voor zekerheid kiezen met een goedkope hypotheekrente. De hypotheekrente is namelijk afgelopen week weer afgenomen naar 2,55 procent voor 20 jaar vast. De afgelopen tien jaar was de hypotheekrente voor 20 jaar vast gemiddeld 5,2 procent. Veel huizenkopers kiezen momenteel ervoor om de hypotheekrente 20 jaar vast te zetten. Hierdoor hebben de huizenkopers zekerheid van lage hypotheeklasten en dit voor een lange periode.

Uit cijfers van De Hypotheker blijkt dat in 2015 zo'n 40 procent koos voor een rentevaste termijn van 20 jaar. In 2011 koos ongeveer 11 procent van de woningkopers voor een rentevaste termijn van 20 jaar. Er is duidelijke een flinke toename te zien.

Voordelen

Wanneer je kiest voor een renteperiode van 20 jaar ben je verzekerd van twintig jaar dezelfde rentelasten. Hierdoor loop je geen risico dat de hypotheekrente tussentijds sterk zal stijgen. Hierdoor kan je geen onverwachte hoge kosten krijgen.

Verhuizen

De hypotheekrente voor 20 jaar vastzetten betekend niet dat je ook 20 jaar in het zelfde huis moet blijven wonen. Er zijn dan namelijk twee mogelijkheden. Je kan je hypotheek aflossen met de opbrengst van de verkoop van je huidige woning of je neemt je huidige hypotheek mee naar je nieuwe woning. Wanneer je kiest voor optie twee kan je nog wel profiteren van je rentevaste periode.

Terug 30606 keer bekeken