May 2015
12

De laatste jaren zijn de huizenprijzen flink gedaald waardoor er huizen onderwater zijn komen te staan. Dit houdt in dat de hypotheek hoger is dan de waarde van de woning. Wanneer de woning bezitter zijn woning gaat verkopen en de bezitter de hypotheek nog niet heeft afbetaald, ontstaat er een restschuld.

Maar wat is er precies mogelijk op de woningmarkt als je zo’n restschuld heb. Tegenwoordig kan de restschuld meegefinancierd worden in de nieuwe hypotheek. Hieraan zitten natuurlijk wel enkele voorwaarden. Zo moet de restschuld binnen een jaar na ontstaan opgenomen worden in een nieuwe hypotheek en moet de restschuld komen uit de laatste hypotheek. Ook mag de financieringslast uiteindelijk niet hoger uitkomen dan de maximale toegestane financieringslast.

Verder zijn er nog enkele voorwaarden en zal ook niet elke bank akkoord gaan met de restschuldfinanciering. Wilt u meer weten over restschuld financiering? Vraag dan een ‘Gratis Adviesgesprek’ aan en kom in contact met één van onze adviseurs.

Terug 35400 keer bekeken